Skip to main content

TEDx Haarlem 2020

Net als ieder ander, zijn er dingen die me opvallen, verbazen, maar waar ik (soms tot eigen ergernis) zelf net zo hard aan mee doet. Tijdens de TEDx Haarlem sprekerscarrousel op 4 maart 2020 sprak ik over een van die dingen.

Als je met anderen afspreekt, houd dan je volle aandacht erbij. En laat je telefoon dus lekker in je broekzak of tas zitten. Ook (of juist?) tijdens privé gesprekken.

Tijdens TEDxHaarlem sprak ik hierover en daagde ik het publiek uit. Bij deze dag ik jou als lezer om de uitdaging samen met mij aan te gaan. Grijp in live ontmoetingen niet meer naar je telefoon. Alleen als het écht moet loop je weg van je gesprekspartner(s) om te doen wat je moet doen.

Je leest het goed SAMEN met mij. Ook ik pak mijn telefoon er soms te vaak of te snel bij. Met name in gesprekken met anderen probeer ik dit te vermijden. Dus geen berichten lezen, geen foto’s laten zien of kijken hoe laat het is. Betrap je me erop dat ik het wel doe? Oeps! Maak me er bewust van. Net als jij doe ik mijn best, maar zijn er momenten dat ik het even vergeet. 

Bekijk de TED talk hier.

Heb je een vraag? Stel deze dan hier en krijg snel antwoord.